28/04/21 Internationale Dag van de Geleidehond

Vandaag: de Internationale Dag van de Geleidehond

Dagelijks zetten de personeelsleden van de blindengeleidehondenscholen zich in om, met veel aandacht en liefde, honden op te leiden tot assistentiehonden voor personen met een visuele beperking. Het afgelopen jaar werden de blindengeleidehonden en hun baasjes aardig op de proef gesteld. In onze samenleving vonden heel wat veranderingen plaats: we ondergingen de ene lockdown na de andere en hadden ons aan te passen aan regels die met de nodige regelmaat veranderde. Het was niet eenvoudig, en dat is het vandaag de dag nog steeds niet. Zeker niet voor slechtzienden en blinden. Tracht maar eens 1,5 meter afstand te houden, pijlen te volgen, de desinfectiezuil te vinden. Zelfs met een blindengeleidehond zijn deze aanpassingen niet vanzelfsprekend, integendeel. Jammer genoeg heerst er over het algemeen nog veel onwetendheid, met als gevolg onbegrip voor mensen met een visuele beperking.

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’, is het prentenboek ‘Door mijn ogen’van J. Lemoine verschenen. Door middel van dit prentenboek worden kinderen geïnformeerd over de uitdagingen die blinden en slechtzienden ondervinden. Tevens wordt de rol van de blindengeleidehond verduidelijkt.

Voor deze gelegenheid verloten we 2 exemplaren van ‘Door mijn ogen’.

Wat moet je hiervoor doen?

- Ga naar volgende facebookpagina: facebook.com/jo.lemoine.3705

- Like het bericht van de winactie en vertel in een reactie onder het bericht (t.e.m. zondag 2 mei 2021) naar wie we volgens jou een prentenboekje mogen opsturen en waarom.

De twee meest originele reacties winnen. De winnaar wordt op dinsdag 4 mei 2021 bekend gemaakt.

Veel succes!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties


28/04/21 Internationale Dag van de Geleidehond

Kwispellezen

Boekenerf

Nostalgie

Vanaf heden beschikbaar

De nomade